Servicii

Ghidul meseriasului

Izolarea fațadelor de contact - Etape de montare vată minerală bazaltică
Cerinţele actuale pentru performanţa termică a clădirilor, stabilite pentru condiţii de iarnă/vară, siguranţă la foc şi protecţie la zgomot, obligă la o proiectare şi instalare corectă a izolaţiei pentru termosistem, ceea ce contribuie, în mare măsură, la o creştere a standardului de utilizare şi la un mediu interior ideal - confort termic.

Avantaje

  • Izolare termica: face casa mai călduroasă iarna şi mai răcoroasă vara, deci mai confortabilă
  • Vata minerală bazaltică este un produs incombustibil, nu întreţine arderea şi nici nu emană gaze nocive sub acţiunea focului
  • Protecţia fonică poate fi realizată fără probleme cu ajutorul acestui produs. În funcţie de sortiment şi grosime, structura fibroasă a vatei minerale bazaltice prezintă proprietăţi foarte bune de absorbţie acustică
  • Rezistenţa în timp reprezintă un alt avantaj de luat în considerare, deoarece roca bazaltică nu corodează şi nu este corodată, nu este atacată de ciuperci şi microorganisme, nu constituie hrana pentru insecte şi rozatoare şi nici nu putrezeşte
  • Vata minerală bazaltică este un material prietenos cu mediul deoarece nu dăunează sănătăţii şi nu poluează mediul. Acest aspect se face resimtit şi în montaj, neexistand riscuri în timpul manevrării vatei
  • Reducerea costurilor: facturi mai mici la energie, datorită consumului mai redus de energie
  • Economie de energie: Prin izolarea pereţilor se reduce considerabil nivelul emisiilor de CO2 asociate casei, deci ajută la păstrarea resurselor atât de preţioase de energie şi la reducerea efectului de încălzire globală
  • Fibrele de vată minerală bazaltică sunt protejate de o substanta hidrofobă. Astfel, vata minerală prezintă o rezistenţă la umiditate
  • Manevrabilitatea şi instalarea acesteia nu ridică probleme fiind compatibilă cu majoritatea materialelor de construcţii

Etape de montare a izolaţiei din vată minerală bazaltică

Se recomandă utilizarea echipamentului corespunzător: salopetă, cască de protecţie, mănuşi de protecţie, ochelari de protecţie.
etapa 1 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa I: Se aplică pe placa de vată minerală bazaltică, mortarul adeziv preparat. Aplicarea se face perimetral şi în 3-5 puncte suplimentare la interior, pentru a evita dezlipirea.
etapa 2 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa a II-a: Plăcile se montează decalat pe peretele de susţinere în rânduri orizontale. Plăcile trebuie decalate pentru a evita formarea de rosturi în plan vertical. După fixare, este necesară nivelarea plăcilor, utilizând dreptarul, pentru a asigura o montare corectă a termosistemului.
etapa 3 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa a III-a: Cu bormaşina se fac găurile pentru a introduce diblurile ce vor asigura stabilitatea plăcilor. Se recomandă minim 5dibluri/mp. După fixarea diblurilor, utilizaţi un ciocan de cauciuc pentru a le introduce până la capăt. Grosimea şi lungimea diblurilor se alege în funcţie de tipul de zidărie şi respectiv de grosimea materialului termoizolant.
etapa 4 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa a IV-a: Vata minerală din dreptul golurilor pereţilor este îndepărtată utilizând cuţitul de vată.
etapa 5 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa a V-a: Se întinde un prim strat de mortar adeziv pe suprafaţa peretelui. Apoi se fixează plasa de fibră de sticlă, susţinută de colţari. Peste plasă se întinde un al doilea strat de mortar adeziv, pentru a fixa plasa de fibră de sticlă. Cel din urmă strat este nivelat cu ajutorul dreptarului, pentru a pregăti peretele pentru tencuiala decorativă.
etapa 6 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa a VI-a: După aplicarea amorsei, se aplică stratul de tencuială decorativă.
 
 
 
Ghidul Meseriaşului – gletuirea pereţilor

Trăieşti un adevărat coşmar: pereţii apartamentului tău sunt scorojiţi, nu sunt deloc drepţi şi pe alocuri prezintă fisuri. A venit momentul să iei o decizie: trebuie să te apuci serios de o serie de reparaţii!

Ai la îndemână cele mai bune sfaturi direct de la Meşterul de Serviciu. Urmează indicaţiile din Ghidul Meseriaşului şi îţi vei uşura munca:

1. Verifică atent zonele unde există fisuri şi repară stratul afectat (cu glet, tencuială sau zidărie).

Cea mai simplă metodă de reparaţie este lărgirea fisurilor cu ajutorul colţului şpaclului şi aplicarea cordonului de acryl pentru reparaţii Ceresit Akryl CS11.

2.     Odată ce ai făcut asta, peste zona reparată cu acryl vei continua să gletuieşti pereţii prin amorsare cu grundul de profunzime Ceresit CT 17.

Sfaturi suplimentare:

– Dacă fisurile se datorează unei tencuieli cu o stare a degradării mai accentuate, îndepărtează-l şi repară-l cu mortar specific.

– Abaterile de planeitate se pot corecta prin aplicarea unor straturi noi de glet. Îţi recomandăm un produs special creat pentru astfel de intervenţii, gletul Ceresit CT 126 pentru o grosime de maxim 10 mm pe strat.

– La final, pentru finisare, foloseşte Ceresit CT 127 în strat subtire de maxim 2 mm.

– Pentru eliminarea micilor urme de la fierul de glet, slefuieşte stratul final de glet şi amorsează cu Ceresit CT 17. Pentru amorsare este recomandat să foloseşti întotdeauna bidineaua.

3.     Acum poţi trece la aplicarea vopselei lavabile.

Aplică vopseaua cu trafaletul în 2 staturi:
1 diluat maxim 10%
1 nediluat
În cazul în care există diferenţe semnificative între nuanţe, îţi recomandăm să aplici un strat intermediar, alb.

Pentru vopsea albă, ai de ales între
- Vopsea lavabilă super albă, Ceresit CT 50
- Vopsea silicatică pentru interior cu formula Bio Protect care protejează împotriva ciupercilor şi mucegaiului, Ceresit CT 54. Este disponibilă în 211 culori, gama Colours of Nature.