Servicii

Culori la moda

Culori simple, naturale si linistitoare
 
Culorile neutre revin in 2012. Cum dezvoltatorii incearca sa se adreseze unui numar cat mai mare de potentiali cumparatori si proprietarii incearca sa isi puna in valoare cat mai bine casele si mobila pe care deja o au, culorile neutre reprezinta capul de afis in 2012. Culorile simple, inspirate din natura, fac parte din trendul ascendent de culori neutre care creeaza un spatiu linistitor in casa.
 
Un pas inapoi
 
Cum economia continua sa ne preocupe, proprietarii nu se mai concentreaza asupra renovarilor la scara larga, ci se focuseaza asupra conceptelor de decoratiuni interioare. Aceasta implica schimbarea decoratiunilor interioare sau a mobilei. O modalitate de a face economii consta in pastrarea pe pereti a unor culori neutre.
Culorile neutre vor adauga decorului casei dumneavoastra senzatia de curatenie si prospetime. De asemenea, acestea pot armoniza si il pot face sa arate ca nou.
 

Culorile neutre se potrivesc oricarui decor

  
Acestea pot imita stilul materialelor industriale, in culori metalice sau in culoarea betonului. Nuantele reflecta, de asemenea, natura in forma sa bruta: nisipul plajelor, albul coajei de ou sau griul deschis al cerului in timpul iernii. De asemenea, pentru 2012 este recomandat si conceptul realizarii unor culori ce reprezinta "materiale autentice".
 
Asadar, care sunt tendintele in culoare in 2012? Nuante de alb-crem, alb rozaliu, alb bej, griuri etc.
Pe de alta parte, tendintele in culoare tind sa supravietuiasca perioadelor in care au fost create, avand posibilitatea de a influenta pe termen lung casele dumneavoastra. Pentru viitor, dupa ce au calatorit si au cercetat intreaga lume, experetii ne dezvaluie, patru tendinte globale. Eleganta si luxul au fost abandonate, lasand loc sensibilitatii si culturii. La baza acestor culori sta respectul pentru natura si pentru valorile fundamentale ale omului. Relaxati-va si bucurati-va de culorile lumii in care traim...

1. Tonuri naturale

 
Paleta tonurilor naturale este inspirata din dorinta de a folosi numai produse naturale, indiferent cum apar ele in viata noastra: alimente naturale, produse ecologice fara aditivi sau tratate, totul in forma pura. Lumina si umbrele se interfereaza, pentru a satisface dorinta de simplitate intr-o lume a abundentei.
 
Aceste culori se regasesc in paleta de mai jos.
  
Aceste culori sunt o selectie din Cartela de culori IRIS. Puteti obtine oricare din aceste culori in magazinele Radical 1. Puteti nuanta atat vopsele lavabile, cat si emailuri, tencuieli decorative si lacuri pentru lemn. Aceasta colectie este definita de nuante neutre, pornind de la cel mai delicat alb, pana la cel mai inchis gri. Cerul si pamantul completeaza colectia cu usoare tonuri de verde si bleu. Nisipurile pure ale pamantului raspandesc tonuri bej in aceasta tendinta monocromatica.
 

2. Influente rurale

 
Paleta influentelor rurale este inspirata de dorinta multora de a parasi marile aglomerari urbane in favoarea unui stil de viata linistit, de dorinta de a fi parte a comunitatii, luptand impotriva poluarii si a incalzirii globale.
 
 
 Aceasta colectie contine tonuri de culoare de galben, verde sau maro. Albastrul deschis este culoarea neutra, in timp ce cuprul si bronzul exprima elementele pamantului.
 

3. Caderea noptii 

 
Aceasta colectie de culori este inspirata de dorinta de a ne simplifica vietile. Cu un stil de viata rapid, virtualizat si digitalizat, aceste tonuri vin sa ne coloreze viata.Verde, portocaliu, rosu si albastru sunt influentate de caderea noptii, creand aceasta paleta de culori inchise. 
 
 

 4. Personalitate

Colectia personalitatii sarbatoreste personalitatea in fiecare dintre noi. Aici se regasesc influente internationale care ne contureaza lumea, iar culorile dramatice par sa spuna: PRIVITI-MA!

Culorile stralucitoare din intreaga lume fac parte din acest trend. De la portocaliul fructului de mango pana la purpuriul regal, de la albastrul apei si pana la verdele pur al lamaiei inca necoapte, nuantele vin sa contureze aceasta paleta de culori vii. Elementele stralucitoare de aur si argint si elementele metalice se regasesc alaturi de negru si roz in acesta paleta de culori.